ZeroBounce hybrid cloud solution

ZeroBounce

Clientul nostru

Lider in furnizarea de servicii de validare a e-mailului

Utilizand cea mai recenta tehnologie A.I., ZeroBounce ofera companiilor posibilitatea de a-si mari veniturile si baza de clienti eliminand e-mail bounce-ul (respingerea e-mailului), precum si adresele non-umane din bazele lor de date. ZeroBounce contribuie la extinderea razei de comunicare cu utilizatorii finali, fara sa includa boti, oferind, totodata, o analiza completa asupra datelor de e-mail cu o precizie garantata de 98%.

Fiind un furnizor global, ZeroBounce trebuie sa mentina uptime-ul 24/7 pentru a putea asigura validare in permanenta, in intreaga lume; orice intrerupere ar avea un impact negativ atat asupra clientilor, cat si asupra propriei companii. In acelasi timp, aveau nevoie de o solutie care sa le asigure si protectie impotriva atacurilor cibernetice, mai ales pentru ca datele pe care acestia le proceseaza sunt confidentiale si extrem de valoroase.

Provocarea

Conexiuni de 10 Gbps multiple globale si reziliente

ZeroBounce avea nevoie de o conexiune de 10 Gbps pe 2 continente si de o solutie avansata de backup al datelor care sa asigure continuitatea activitatii companiei. Beneficiind de solutiile MPLS oferite de M247 in Bucuresti si New York, compania a avut, de asemenea, nevoie de implementarea unui switch care sa poata fi operat oricand intre aceste 2 locatii pentru a asigura un uptime de 100%.

A fost necesara o solutie de ISP anycast pentru a ne asigura ca ZeroBounce poate livra volumele de date necesare cat mai aproape de fiecare locatie a clientului. In acelasi timp, a fost asigurata si o protectie avansata impotriva atacurilor DDoS, un serviciu care reduce efectele chiar si celor mai avansate atacuri cibernetice.

Solutia noastra

Cloud hibrid flexibil

ZeroBounce a solicitat o solutie care sa asigure conexiunea, rezilienta si infrastructura de retea  bazata pe cloud pentru a sustine dezvoltarea companiei la nivel mondial. In acelasi timp, trebuia ca solutia oferita de M247 sa includa sistemele anterioare, componentele hardware deja existente in locatiile ZeroBounce.

M247 a venit cu o solutie de tip cloud hibrid personalizata, construita in jurul serviciilor MPLS, Colocare si Infrastructure as a Service, care, totodata, putea fi adaptata infrastructurii existente, oferind redundanta completa si uptime de 100%.

O astfel de abordare a necesitat o solutie anycast DNS, care sa sustina transportul layer 2 si rutarea adreselor IP layer 3 catre cele 8 sedii. Iar pentru a asigura un uptime de 100% chiar si in cazul unor atacuri cibernetice, M247 a securizat intreaga solutie filtrand traficul prin echipamentele sale Corero.

Diagram zerobounce - hybrid cloud solution

Operatiunea

MPLS Transatlantic

M247 a instalat o infrastructura pentru cloud privat intr-un rack dedicat, atat in New York, cat si in Bucuresti – fiecare o replica perfecta a celeilalte pentru a asigura rezilienta. Ambele au beneficiat de redundanta la nivel de retea, noduri cu redundanta N+1, controler dual, sistem de stocare SSD complet fara un singur punct de esec (no-single-point-of-failure) si switch dual fibre channel.

Avand in vedere ca echipamentele pentru cloud privat au ocupat partea superioara a rackului, a fost posibil ca restul spatiului sa fie rezervat solutiei IaaS. Aceasta a fost conectata tot la partea superioara a rack-ului, beneficiind astfel de o infrastructura de tip cloud hibrid. O solutie de MPLS transatlantic a fost configurata de-a lungul a 2 rute redundante, garantand un uptime de 100% si o conexiune de 10 Gbps, 24/7.

„Garantarea conexiunii necesare replicarii si transferului intre cele 2 locatii principale ale companiei a constituit o problema pe care furnizorul nostru anterior n-a reusit sa o rezolve. M247 a implementat o solutie de tip cloud hibrid care a inclus si serverele noastre deja existente, ajutandu-ne sa reducem costurile, garantand, totodata, un uptime de 100%.”

Liviu Tanase, CEO, ZeroBounce

Implementarea

2 Solutii Cloud Privat pe 2 continente pentru redundata completa

M247 a implementat 2 solutii de tip Cloud Privat pentru ZeroBounce, una in locatia din New York si cealalta in Bucuresti. Ambele au beneficiat de redundata completa, avand la baza echipamente hardware Dell, si MPLS cu latenta scazuta intre cele doua POP-uri.

Utilizand o combinatie de hardware VMware si Dell EMC, M247 a oferit o solutie care permite alocarea dinamica a resurselor de calcul si memorie, cu posibilitatea de a muta VM-uri de pe un continent pe altul fara nicio intrerupere a activitatii – creand un mediu de migrare in timp real pentru upgrade-uri.

M247 a instalat 2 switch-uri pentru redundanta, care pot opera conexiuni layer 2 si layer 3, oferind clientilor uplink-urile necesare catre toti furnizorii Tier 1 din regiune. Prin urmare, acestia pot beneficia de conexiunile care provin de la mai multi furnizori, inclusiv de relatiile de peering privat ale M247, permitand astfel traficului sa aleaga cea mai buna ruta in orice moment.

Beneficii Majore

  • Redundanta la nivel de retea, asigurand un uptime de 100% in toti cei 3 ani de la implementare
  • Conexiune rezilienta de 10 Gbps
  • Solutie de tip Cloud Hibrid complet adaptata, permitand clientilor sa utilizeze infrastructura existenta
  • O perioada record de implementare, de doar 20 zile

Rezultatul

O solutie Cloud Hibrid, implementata intr-un timp record, si un uptime de 100%

ZeroBounce beneficiaza in prezent de o solutie complet redundanta, pe 2 continente, cu posibilitatea de a echilibra volumele de date intre cele 2 locatii, in timp real, fara nicio intrerupere a activitatii. Astfel se mentine un uptime de 100% atat pe infrastructura generala, cat si pe cea DNS, datorita configurarii Anycast, dar si la nivelul VM-urilor, datorita migrarii in timp real si capacitatii dinamice de alocare a resurselor.

In cei 3 ani de la inceputul parteneriatul cu ZeroBounce, M247 a implementat, de asemenea, solutii IaaS in alte opt locatii din lume, inclusiv Europa, Asia si America.

Despre M247

Partenerul tau global pentru inovatie in tehnologie

Sustinem peste 10.000 de clienti din 110 tari, datorita unei game de solutii de tehnologii cloud, conectivitate si infrastructura de ultima generatie.

„M247 ne-a ajutat sa utilizam infrastructura existenta pentru a proteja astfel investitiile deja facute. Problema noastra cea mai importanta privind capacitatea de a migra un volum mare de trafic intre doua continente diferite, avand in acelasi timp un uptime de 100%, nu mai reprezinta de acum o preocupare. Suntem astfel siguri ca beneficiem de o infrastructura complet rezilienta si redundanta.”

Liviu Tanase, CEO, ZeroBounce