Termeni  

Orice comanda pe site-ul nostru implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate mai jos. 

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de servicii de catre Societatea M247 Europe S.R.L. (denumita in cele ce urmeaza M247), prin intermediul website-ului www.m247.ro catre Client. Daca nu acceptati termenii si conditiile prevazute in acest document, nu folositi site-ul M247 si serviciile oferite prin intermediul sau. 

Termenii si conditiile generale sunt considerate acceptate de catre client prin efectuarea unei comenzi catre M247 si astfel prin intrarea in raporturi juridice cu M247 in urma confirmarii de catre M247 a comenzii, acestea reprezentand contractul de servicii care va guverna relatia contractuala dintre cele doua parti. 

In conformitate cu prevederile legale, va informam faptul ca veti pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre M247. 

Termeni 

Politica de utilizare acceptabila: politica de utilizare acceptabila (care poate fi modificata periodic) este publicata pe site-ul nostru www.m247.ro; 

Client: Persoana fizica/juridica ce efectueaza o Comanda; 

Prestator: Societatea M247 Europe SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/3081/2015 CUI: RO30203422 cu sediul in Mun. Bucuresti. Sos. Fabrica de Glucoza nr. 11B, etaj 1, sector 2 (denumita in cele ce urmeaza M247) 

Servicii – orice servicii oferite de M247 Europe SRL, mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre M247, Clientului. 

Comanda – acordul dintre M247 si Client prin care M247 se obliga sa livreze serviciile, iar Clientul sa achite contravaloarea acestora. 

Contract – o Comanda confirmata de catre Prestator. 

Prin procesarea unei comenzi pe site-ul www.m247.ro, Clientul este de acord cu Termenii si conditiile website-ului. Acceptarea comenzii de catre M247 se considera finalizata in momentul confirmarii prin e-mail. Orice comanda neconfirmata de catre M247 nu va avea valoarea unui Contract. 

Efectuarea comenzii 

Dupa selectarea serviciilor dorite si adaugarea acestora in cosul de cumparaturi, Clientul va proceda la plata acestora conform metodelor de plata detaliate in sectiunea Modalitati de plata. 

Clientii se obliga sa introduca in formular date complete, corecte si conforme cu realitatea. Inregistrarea domeniilor se realizeaza in concordanta cu legislatia in vigoare. M247 nu poate fi trasa la raspundere pentru orice pagube cauzate de furnizarea de catre clienti a unor informatii incorecte sau incomplete. 

Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans pentru perioada de timp in care acestea sunt furnizate (lunar sau anual). 

Serviciile oferite 

– inregistrare domenii internet (.ro, .com, .org, .net, .eu, .info, .name, .biz, .me, .co.uk, .org.uk, .me.uk, .uk) 

– servicii gazduire web SSD (Solid-State Drive) 

– servicii gazduire web servere VPS (Virtual Private Server) 

– servicii inchiriere servere dedicate 

– servicii colocare 

– emitere certificate SSL (Secure Sockets Layer) 

– furnizare servicii acces internet atat in Romania cat si in Europa 

– servicii de consultanta si suport IT 

– servicii administrare servere 

– reseller gazduire web SSD 

– vanzare echipamente IT 

Detalii privind caracteristicile serviciilor ori produselor se pot gasi pe site la categoria respectiva ori vi le putem furniza telefonic ori prin e-mail in baza unei solicitari. 

Tarife (preturi) 

Tarifele afisate pe www.m247.ro sunt exprimate in EURO si nu contin TVA. Plata se face in RON la cursul oficial comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil in ziua efectuarii platii + 2%. M247 are dreptul de a modifica tarifele afisate pe www.m247.ro, dar si dreptul de a modifica caracteristicile pachetelor oferite. 

Cele 2 p.p adaugate la cursul oficial comunicat de Banca Nationala a Romaniei au in vedere acoperirea costurilor M247 pentru comisioanele procesatorilor de plati bancare, spre exemplu Pay Pal, dar si a pierderilor provenind din schimburile valutare realizate de M247, avand in vedere faptul ca furnizorii nostrii sunt raspanditi in intreaga Europa si astfel platile efectuate de noi sunt in valute variate. Daca sunteti client M247, nu vor fi adaugate taxe aditionale la cardurile de credit, Pay Pal etc. 

Pana la realizarea unei comenzi, M247 isi rezerva dreptul de a modifica preturile pentru serviciile oferite prin intermediul site-ului, in orice moment, iar M247 nu ofera garantii de pret sau rambursari in situatia unei reduceri a pretului sau a unei oferte promotionale ulterior achizitiei. 

M247 poate ajusta preturile o data pe an in functie de rata anuala a preturilor de consum din România, calculata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC). Pentru astfel de cresteri, aprobarea clientului nu este necesara. 

Modalitatea de plata 

Plata online folosind cardul 

Plata va putea fi efectuata online cu cardul prin platforma Netopia MobilPay, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). 

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii. 

Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, www.m247.ro foloseste platforma Netopia MobilPay. 

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa furnizati codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare, numele detinatorului si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura dumeaneavoastra (in functie de card, unele informatii pot lipsi). 

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei Netopia MobilPay. www.m247.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra. 

Plata online prin PayPal 

Plata va putea fi efectuata online si prin PayPal, prin utilizarea contului dvs. deschis la PayPal. 

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii. 

Plata prin transfer bancar (ordin de plata) 

Plata prin ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de M247, transmise prin e-mail catre Client. 

Procesarea comenzii si livrarea serviciilor se va efectua dupa confirmarea platii, in contul de mai jos, a facturii proformei emise. 

Nume societatea: M247 Europe S.R.L. 

Cont bancar: RO94BTRL03801202517102XX, deschis la Banca Transilvania 

Cod unic inregistrare: 30203422 

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra. 
 

Suspendarea serviciilor in urma neplatii 

M247 are dreptul de a suspenda orice serviciu furnizat dupa trecerea a 5 zile de la data scadentei de plata a serviciilor daca aceasta nu a fost efectuata. 

Stergerea contului in urma neplatii 

M247 are dreptul de a sterge definitiv toate datele serviciilor aferente dupa implinirea a 30 de zile de la data scadenta a platii serviciilor, daca aceasta nu a fost efectuata. 

Dreptul de retragere 

Fiecare dintre serviciile de gazduire, reseller, SSL si servere VPS beneficiaza de o garantie de 14 zile de rambursare integrala a sumei achitate. Daca nu sunteti complet satisfacuti de serviciile noastre in primele 14 zile, pretul platit va fi rambursat in totalitate in momentul in care o cerere va fi formulata catre departamentul de plati, e-mail billing (at) m247.ro 

Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepând din ziua platii pretului. 

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. In acest scop, puteti folosi modelul de retragere alaturat; folosirea lui nu este insa obligatorie. 

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. 

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. 

Nu se poate realiza dreptul la retragere dupa prestarea completa a serviciilor in situatia inregistrarii domeniilor de internet, certificatelor SSL, colocarii, solutiilor de internet si serverelor dedicate. 

Rezilierea 

La cererea clientului, un contract de servicii incheiat cu M247 poate fi reziliat cu o notificare prealabila de 30 de zile. Cererile de reziliere nu vor fi acceptate atat timp cat contul prezinta restante la plata. Cererile de reziliere vor fi comunicate in scris, nu prin telefon, live chat etc. 

In cazul in care clientul solicita denuntarea contractului (cu exceptia dreptului de retragere) fara a exista o culpa a M247, nu se va restitui pretul calculat anual si achitat in avans de catre Client pentru intreg anul, diferenta fiind pastrata de catre M247 cu titlu de daune interese in considerarea faptului ca Clientul a beneficiat de o reducere la efectuarea platii in avans. 
 
M247 sau clientul pot rezilia acordul (fara a-si prejudicia celelalte drepturi) in cazul in care una dintre partile implicate incalca in mod semnificativ acordul (incluzand, dar fara a se limita la o incalcare a Politicii de utilizare acceptabila de catre client). 

 

Uptime (disponibilitatea serviciului) 

M247 garanteaza un uptime de 99,9%. Daca serviciile utilizate nu se incadreaza in limita de 99,9% uptime, M247 va poate oferi o luna de servicii gratuit. Gratuitatea poate fi solicitata contactand departamentul de plati prin e-mail la billing (at) m247.ro iar aprobarea acestei solicitari va ramane la latitudinea societatii noastre. Uptime-ul serverelor noastre se defineste prin rapoartele OS si prin sistemul propriu de monitorizare, astfel ca poate fi diferit de uptime-ul raportat de alte sisteme de monitorizare. 

Backup 

Folosirea serviciilor se afla strict in raspunderea clientilor. M247 pastreaza backup-uri zilnice, saptamanale si lunare, insa va recomanda pastrarea propriilor backup-uri, avand in vedere ca acest serviciu este oferit aditional si este gratuit. Chiar daca backup-urile sunt garantate, acestea nu pot fi verificate in totalitate pentru confirmarea fiecarui fisier sau director. M247 nu este raspunzatoare pentru pierderea de fisiere si/sau informatii. 

Utilizarea serviciilor M247 

Serviciile oferite de catre M247 vor fi utilizate numai in scopuri licite si morale, orice activitati ce pot fi considerate ilegale sunt strict interzise. Clientul va respecta Politica de Utilizare Acceptabila si se va asigura ca orice alta entitate care utilizeaza serviciile va respecta si Politica de Utilizare Acceptabila. 

Transmiterea de mesaje e-mail in masa, transmiterea de mesajele catre un numar mare de adrese e-mail poate fi realizata utilizand serverele noastre sau prin alte servere pentru promovarea oricarui site gazduit pe serverele noastre, doar in conformitate cu legisaltia in vigoare. Orice sesizare primita in acest sens, va fi trimisa imediat clientului cu scopul de a solutiona problema intre cele doua parti implicate ( client si persoana care a transmis sesizarea ), insa M247 poate recurge direct la suspendarea sau stergerea serviciului furnizat in functie de amploarea si gravitatea sesizarii. 

Toate serviciile furnizate de catre M247 sunt folosite si administrate de catre client, iar folosirea acestor servicii este in totalitate responsabilitatea clientului, M247 neavand acces sau avand acces limitat la informatiile sau activitatile care se desfasoara si nefiind raspunzatoare nerespectarea prevederilor legale aplicabile ori de incalcarea drepturilor de marca ori de autor a titularilor acestora. 

M247 se conformeaza prevederilor legale si va da curs oricarei sesizari venind de la persoane prejudiaciate ori institutii/autoritati sau organizatii, sesizari care creaza cel putin o aparenta rezonabila de legalitate. 

Folosirea resurselor 

Va rugam sa luati in considerare faptul ca pachetele de gazduire web, reseller si servere VPS se aflata intr-un spatiu (server) comun, asadar folosirea excesiva a resurselor pentru o perioada indelungata de catre dumneavoastra sau de catre clientii dumneavoastra nu vor fi acceptate. Conturile care dauneaza serverelor noastre vor primi o notificare pentru rezolvarea problemei in termen de 3 zile, atat timp cat pagubele nu sunt serioase. In caz contrar, conturile respective pot fi suspendate pana la rezolvarea situatiei. In cazul in care clientul nu reuseste sa abordeze problemele care i-au fost notificate in termen de 3 zile de la data notificarii, M247 poate la discretia sa absoluta, sa rezilieze contractul. 

 

Raspunderea M247 pentru pierderea sau daunele suferite de dvs. 

Indiferent daca sunteti consumator sau profesionist: 

  • Nu excludem sau limitamin vreun fel raspunderea noastrafata acest lucru nu ar fi permis de lege. Aceasta include raspunderea pentru deces sau vatamare corporala cauzata de neglijenta noastra sau de neglijenta angajatilor, agentilor sau subcontractantilor nostri, precum si de frauda. 
  • Diferitele limitarisi exonerari de raspundere se vor aplica in cazul in care aceasta care rezultadin furnizarea de produse si vor fi stabilite in termenii si conditiile noastre de furnizare. 

Daca sunteti un profesionist: 

  • Nu vom fi raspunzatori fatade dvs. pentru nici o pierdere sau prejudiciu, fie derivand din raspunderea contractuala ori delictuala (inclusiv neglijenta), chiar acestea sunt previzibile, care rezulta din sau  sunt in legatura cu: 
  • utilizarea sau imposibilitatea de a folosi site-ul nostru; sau
  • utilizarea sauincrederea inorice continut afisat pe site-ul nostru. 

In special, nu vom fi responsabili pentru: 

  • pierderea profitului, a vânzarilor, a afacerilor sau a veniturilor;
  • intreruperea activitatii;
  • pierdereabeneficiilor estimate;
  • pierderea oportunitatii de afacerisau a reputatiei; sau
  • orice pierderisau dauneindirecte sau subsecvente 

NU SUNTM RESPONSABILI DE VIRUSI SI NU AVETI DREPTUL SA INTRODUCETI VIRUSI 

nu garantam ca site-ul nostru va fi securizat, fara erori sau virusi. 

Sunteti responsabil pentru configurarea tehnologiei informatiei, A programelor si platformei de calculator pentru a accesa site-ul nostru. Este recomandat sa utilizati propriul software de protectie impotriva virusilor. 

Nu trebuie sa utilizati in mod abuziv site-ul nostru introducând cu buna stiinta virusi, troieni, viermi, bombe logice sau alte materiale care sunt daunatoare din punct de vedere tehnologic. Nu trebuie sa incercati sa obtineti acces neautorizat la site-ul nostru, la serverul pe care este stocat site-ul nostru sau la orice server, computer sau baze de date conectate la site-ul nostru. Nu trebuie sa atacati site-ul nostru printr-un atac DDoS. Prin incalcarea acestor dispozitii, ati comite o infractiune. Vom raporta astfel de incalcari autoritatilor competente si vom coopera cu aceste autoritati prin dezvaluirea identitatii  catre acestea. In cazul unei astfel de incalcari, dreptul dvs. de a utiliza site-ul nostru va inceta imediat. 

Responsabilitatile clientului 

Clientul are responsabilitatea de a actualiza informatiile de contact si datele de facturare mentionate in contul sau. M247 nu are nicio responsabilitate pentru daune intervenite ca urmare a neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare. 

Clientul este responsabil pentru mentinerea conditiilor de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile. Daca exista orice dubiu in acest sens, clientul trebuie sa modifice sau sa solicite modificarea datelor de autentificare contactand echipa de asistenta. 

M247 nu va fi responsabila pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. 

Reguli cu privire la link-uri catre site-ul nostru 

Puteti sa publicati un link catre pagina noastra de pornire, cu conditia sa o faceti intr-o maniera corecta si legala si sa nu ne deterioreze reputatia ori imaginea. 

Nu trebuie sa stabiliti o legatura intr-un mod care sa sugereze orice forma de asociere, aprobare din partea noastra  care nu exista. 

Nu trebuie sa publicatiun link catre site-ul nostru pe orice site web care nu este detinut de dvs. 

Site-ul nostru nu trebuie sa fie incadrat in niciun alt site si nici nu puteti crea un link catre nicio parte a site-ului nostru, alta decât pagina de pornire. 

Ne rezervam dreptul de va retrage permisiunea de publicare a link-ului fara  o notificare prealabila. 

Forta majora 

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare. 

Legea aplicabila – jurisdictia 

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre M247 si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti. 

 

Drepturi de proprietate intelectuala 

Toate materialele integrate in acest site sunt proprietatea intelectuala a M247. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse. Totusi, paginile complete ale site-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal. 

Dispozitii finale 

Pe langa termenii si conditiile afisate mai sus, M247, in functie de serviciul achizitionat de Client, poate incheia si contracte suplimentare de furnizare a serviciilor, caz in care intre parti vor fi valabile conditiile astfel stabilite. Astfel, Termenii si conditiile reprezinta un contract cadru general care poate fi ulterior modificat prin acordul partilor prin semnarea unor contracte ori anexe suplimentare. 

M247 isi rezerva dreptul de a-si modifica politica si conditiile de utilizare a serviciilor fara o notificare prealabila. 

TELEFONUL CONSUMATORULUI – INFOCONS – 021.9551 

Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti 

Adresa: Bucuresti, Str. Transilvaniei nr. 2, sectorul 1, cod 010798 

Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamatii 

Tel: 021/310.63.79 

Fax: 021/310.63.80 

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Bucuresti-Ilfov 

Adresa: Bucuresti, Str. Transilvaniei nr. 2, sectorul 1, cod 010798 

Tel.: 021/310.63.78, 021/310.63.81 

Tel.: 021/310.63.75 – birou reclamatii 

Fax: 021/310.63.80 

Website : www.anpc.gov.ro