M247-servicii de colocare

Servicii de colocare pentru operatiuni bancare performante

Digitalizarea a adus schimbari majore in business, interesul pentru tehnologie se mentine in crestere si tot mai multe companii aleg servicii de colocare server pentru a sustine strategia digitala. Deoarece dezvoltarea operatiunilor unei companii, implicit marirea volumului de date, impune extinderea infrastructurii de tip data center si resurselor alocate acesteia, externalizarea devine o solutie mult mai eficienta.

Sectorul bancar s-a aliniat de-a lungul timpului procesului de transformare digitala, fiind unul dintre domeniile cu cele mai complexe activitati desfasurate pe platforme digitale. Astfel, de la cele mai simple la cele mai sofisticate operatiuni, varianta cea mai eficienta este tehnologizarea. Deoarece prioritatea principala ramane satisfacerea asteptarilor clientilor.

Dar tehnologia nu are nicio valoare daca nu functioneaza conform asteptarilor si nu este sigura. Cu atat mai mult cu cat aceasta ofera oportunitati de scalare companiei. Insa centrele de colocare sunt printre primele cand vine vorba de adoptarea noilor tehnologii, fiind un garant al evolutiei permanente si al securitatii.

Daca reprezinti sectorul bancar cu siguranta stii care sunt provocarile majore generate de automatizarea si digitalizarea proceselor operationale. Iar daca infrastructura IT este una dintre ingrijorarile tale, afla de ce solutia servicii de colocare, oferita de M247, este potrivita nevoilor tale.

Serviciile de colocare ofera securitate pe mai multe niveluri

In domeniul bancar, la nivelul echipelor de conducere, exista inca scepticism si multe discutii despre protejarea si securitatea datelor. Si pentru ca bancile au actionat dintotdeauna ca intermediari de incredere in piata, aceste institutii isi doresc parteneri de incredere.

Increderea intr-un centru de colocare, in aceasta situatie, se defineste prin punerea la dispozitie a mai multor sisteme de securitate, pe mai multe niveluri. De la accesul in cladire, pana la cel al echipamentelor. De la mentinerea conditiilor optime de functionare a acestora, pana la asigurarea sistemelor de preventie in caz de dezastru. Si totodata prin protectia retelei impotriva atacurilor cibernetice, pentru a asigura un uptime maxim, fara intreruperi.

M247 este un partener acreditat international ISO 27001 pentru sistemul de management care indeplineste toate conditiile de securitate a informatiilor aflate sub administrare. Mai mult de atat, infrastructura M247 este ultra-securizata prin urmatoarele sisteme performante:

 • Dispozitiv de protectie UPS N+1
 • Dispozitiv de protectie Generator N+1
 • Sistem de detectie a incendiilor VESDA
 • Sistem de detectie a incendiilor prin senzori de fum
 • Dispozitiv de racire AC N+1
 • Dispozitiv de racire adiabatic N+1
 • Securitate sporita si posibilitatea de a avea PIN la fiecare rack
 • VPN, linii dedicate, Firewall, solutii anti-FLOOD.

Confidentialitatea este garantata prin solutii personalizate

Detinerea infrastructurii IT nu inseamna ca banca trebuie sa detina si spatiul in care aceasta este depozitata. Optand pentru servicii de colocare, data centerul ales iti ofera gazduirea partiala sau totala a echipamentului IT, fie doar a resurselor de backup, in spatii private.

Si mai important, M247 ofera posibilitatea crearii unor incaperi private, dedicate unui singur client, adaptate nevoilor acestuia.

Flexibilitatea si eficientizarea costurilor sunt asigurate prin colocare

Digitalizarea este un proces continuu si rapid, si desi poate fi definita ca un proces de eficientizare a operatiunilor, aceasta presupune o investitie continua in infrastructura IT de tip data center. Chiar daca obiectivul principal este securitatea, sectorul bancar va urmari permanent, prin echipele sale executive, sa eficientizeze costurile.

Dar daca cerinta este pentru extinderea infrastructurii IT, performanta acesteia si reducerea costurilor in acelasi timp? Probabil te gandesti la un proces etapizat. Insa toate acestea pot fi asigurate concomitent prin servicii de colocare a serverelor oferite de M247, care implica urmatoarele avantaje:

 • Punerea la dispozitie a spatiului si utilitatilor necesare (monitorizate si controlate), posibilitatea de extindere a acestuia oricand in viitor;
 • Acces rapid/usor la data centerele din Londra, New York, Zurich, Singapore, Amsterdam, Tokyo
 • Protejarea de atacuri cibernetice prin reteaua foarte bine securizata;
 • Sistemele de preventie si detectie in caz de dezastre;
 • Infrastructura si reteaua cu redundanta foarte mare;
 • Protejarea datelor cu caracter valoros, care pot aduce un avantaj competitiv;
 • Protejarea evidentei personale a clientilor, evitand astfel amenzi de reglementare si compensatii acordate acestora;
 • Preluarea sarcinilor zilnice de administrare a infrastructurii tale IT, in timp ce echipa ta de operatiuni se poate ocupa de dezvoltarea unor noi solutii, atat de necesare bancilor pentru a-si multumi clientii tot mai orientati catre serviciile digitale.

Toate aceste atribute construiesc si mentin reputatia unei companii si increderea clientilor acesteia. M247 are ca prioritate sectorul bancar pentru ca pune la dispozitie servicii care pot indeplini cerintele individuale ale unei banci in privinta colocarii echipamentului. Contacteaza-ne, vrem sa aflam cum putem personaliza serviciile noastre de colocare companiei pe care o reprezinti!