Pilot Group Limited

Clientul nostru

Pilot Group Services reprezinta un conglomerat de companii, cu o gama vasta de servicii care acopera mai multe industrii. Avand o cifra de afaceri anuala de 7 milioane de lire sterline, compania ofera de la echipamente de scanare pentru NHS, LED-uri de semnalizare pentru indicatoare de limitare a vitezei pana la tehnologii de incalzire si racire adaptate pentru Arriva si Stagecoach. De asemenea, detin si cateva companii imobiliare.

Provocarea

Latenta minima si performanta sporita

Dupa o perioada de crestere semnificativa, inclusiv achizitionarea unor noi entitati, era din ce in ce mai necesar sa se opteze pentru centre de date robuste si reziliente (DC-uri).

Infrastructura tehnologica invechita, construita pe sisteme mostenite, a dus la scaderea performantei, ceea ce insemna ca era necesara o revizuire a sistemelor bazate pe software pentru administrarea depozitelor (WMS).

In plus, sistemul lor de telefonie a migrat recent pe VoIP, insemnand ca reteaua a devenit mai importanta ca niciodata. Atat infrastructura lor, cat si sistemul Warehouse Management trebuiau inlocuite pentru a asigura o latenta minima intre data center si birouri, sporind atat rezilienta cat si performanta.

Solutia noastra

Infrastructure as a Service (IaaS) in locatii multiple

A fost luata decizia de a modifica semnificativ mediul de gazduire pentru a imbunatati performanta WMS; proiectul s-a derulat timp de 18-24 luni, si a implicat niveluri multiple de aprobare si analiza ROI. Pilot Group a ales initial Azure, furnizorul de servicii de tip cloud public, dar a devenit destul de repede evident ca latenta retelei si performanta generala aveau un impact negativ asupra sistemului lor. M247 a fost urmatoarea lor alegere.

Solutia M247 de Cloud Privat, bazata pe cea mai avansata tehnologie din industrie pentru infrastructura hiperconvergenta (HCI), incluzand aplicatia VMware vSphere, a fost combinata cu VMware vSAN. Stocarea de tip SSD si NVMe alaturi de vSAN a oferit un mediu rezilient si performant pentru rularea aplicatiilor critice.

“Nimeni nu a observat ca am schimbat furnizorul. Faptul ca nimeni din compania nu a observat cand am trecut de la un furnizor la altul spune extrem de multe – fara niciun impact, fara sa fie intrerupta activitatea, ci pur si simplu s-a intamplat.”

Keith Bond, Manager Operatiuni, Pilot Group

Implementarea

Retea MLS Triangulata pentru rezilienta si eficienta sporite

Solutia de Cloud Privat oferita de M247 a permis Pilot Group sa trianguleze reteaua MPLS pentru a ca toate sistemele, inclusiv telefonia VoIP, sa beneficieze de o retea rezilienta. Nivelul de redundanta a fost unul mai ridicat decat orice s-ar fi putut obtine oriunde, fie intern, fie extern.

Aceasta a insemnat ca performanta generala a platformei a fost semnificativ imbunatatita in comparatie cu solutia anterioara de la sediul clientului, dar si cu cea oferita de cloud-ul public Azure. A fost redus timpul necesar pentru efectuarea operatiunilor de backup VM, iar aplicatiile vitale se derulau mult mai rapid pe platforma. Mai mult, mediul de tip cloud privat oferit de M247 a redus semnificativ costurile celor de la Pilot Group, mai ales in comparatie cu cele percepute initial de Azure.

Operatiunea

Niveluri multiple de aprobare si analiza ROI

Pilot Group a recurs la o abordare care sa aiba loc in etape pentru lansarea cloud-ului privat. Initial, au fost efectuate teste multiple pentru a se asigura ca activitatea companiei nu va fi in niciun fel afectata, fiind implementate pas cu pas mici modificari pentru ca totul sa fie mai simplu si mai usor in momentul migrarii complete a sistemelor sale.

Directorul General, Chris Pearson a confirmat acest lucru spunand: „Nici macar nu a trebuit sa ne pierdem serile si weekend-urile pentru a muta echipamentele virtuale, totul s-a putut face in timpul zilei utilizand functionalitatea VMotion de la VMware.”

Rezultatul

Costuri si timp reduse, eficienta sporita

In urma implementarii, Pilot Group si-a rezolvat problemele legate de hardware, iar eficienta echipei a crescut semnificativ, mai ales pentru ca in trecut se pierdea foarte mult timp cu problemele de hosting. Cloud-ul privat a imbunatatit semnificativ performanta, vitezele de backup ale datelor crescand de la 10-14 Mbps la 140-240 Mbps.

De asemenea, costurile au fost neasteptat de scazute pentru Pilot Group, intrucat contractul existent, care mai avea un an, a fost renegociat ca parte a actualizarii acestuia si prelungit cu inca trei ani, pentru a reduce costurile.

Directorul General, Chris Pearson, a afirmat ca „este ca si cum modificarile au fost facute in mod invizibil de la inceput pana la sfarsit, ceea ce este pur si simplu incredibil!”

Beneficii Majore

  • Migrarea fara complicatii a sistemelor, fara niciun efect negativ asupra companiei sau fara a intrerupe activitatea
  • O crestere de 1700% a conexiunii la internet, de la 14 Mbps la 240 Mbps
  • Failover pentru solutia de cloud M247 ce ofera siguranta accesului la date in orice moment
  • Rezilienta si performanta sporite pentru doua zone esentiale ale grupului
  • Triangularea MPLS a asigurat cele mai bune performante si o retea rezilienta

Despre M247

Partenerul tau global pentru inovatie in tehnologie

Sustinem peste 10.000 de clienti din 110 tari, oferind o gama de solutii de tehnologii cloud, conectivitate si infrastructura de ultima generatie.

Obiectivul nostru primordial este acela de a oferi inovatie in tehnologie. Reusim acest lucru oferindu-le clientilor nostri posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de solutii adaptate cerintelor si bugetului lor.

Solutiile noastre sunt sustinute de o retea extinsa, conectata la cele mai importante puncte de internet exchange din lume.

Fie ca te confrunti cu dificultatile care apar o data cu locatiile multiple si o retea in crestere sau cu cerintele tehnologice din ce in ce mai complexe ale mediului de munca, noi iti promitem ca vom pastra ceea ce e complex simplu si ca vom fi mereu transparenti si sinceri.

“Stiu ca este o solutie suficient de flexibila, care va reusi sa faca fata cresterii grupului, si ca aceasta se poate implementa rapid, fara intreruperi si fara niciun impact asupra activitatii companiei, reusind astfel sa ne ofere sprijinul de care avem nevoie.”

Keith Bond, Manager Operatiuni, Pilot Group Limited