Noul Tesla Model 3 are deja peste 276.000 de precomenzi

Stim deja ca masinile electrice reprezinta viitorul in industria auto. De aceea, nu este deloc surprinzator ca noul sedan Tesla Model 3, care este si cel mai ieftin vehicul de pana acum scos pe piata de acest brand, face valuri in randul celor pasionati de masini electrice. Elon Musk, fondatorul Tesla, a afirmat zilele trecute pe Twitter ca precomenzile pentru aceasta masina au depasit  276.000, ceea ce este mult peste orice asteptari ale companiei.

Desi primele masini vor putea fi livrate abia la finele lui 2017, entuziasmul fanilor nu este deloc afectat. Prin urmare, aceasta masina poate fi comandata in continuare in avans in cateva tari,  printre care se numara si Marea Britanie, Irlanda, Brazilia, India, China si Noua Zeelanda.  Cei care isi doresc sa o rezerve trebuie sa depuna un avans de 1.000 de dolari.

Noua masina electrica cu un pret de pornire de 35.000 dolari in SUA si o autonomie de aproximativ 346 de kilometri, pune insa uriase provocari companiei lui Elon Musk care trebuie sa produca atat de multe vehicule intr-un timp destul de scurt. Elon Musk a afirmat ca obiectul companiei este sa produca 500.000 de masini pe an odata ce productia va fi la capacitate maxima. Sa speram vor reusi sa atinga acest obiectiv.

Pana atunci, noul model trebuie sa faca fata competitiei din ce in ce mai mari din partea altor autovehicule electrice care vor fi disponibile pe piata mult mai devreme, la acelasi pret, asa cum sunt Chevrolet Bolt al gigantului General Motors si Qin EV300 de la BYD.