Cloud solutions for the healthcare industry

Lider in Furnizarea de Servicii Medicale

Clientul nostru

M247 a avut privilegiul de a lucra cu una dintre cele mai importante companii de servicii medicale din Romania, care opereaza un lant de clinici, laboratoare, farmacii si spitale in toata tara. Infiintata in 1990 ca afacere de familie de catre un medic pediatru, compania s-a bucurat de o crestere rapida si opereaza in prezent aproape 300 de locatii, inclusiv laboratoare si centre de colectare a testelor de laborator, clinici si hiperclinici, spitale, farmacii, centre de stomatologie si o banca de celule stem. Compania se mandreste cu un standard exceptional al serviciilor sale, oferind servicii premium clientilor atat online, cat si offline.

Provocarea

Clientul a inteles ca opereaza o infrastructura IT pe care, datorita cresterii rapide, a depasit-o de mult. Serviciile IT de-a lungul tuturor locatiilor sale erau administrate pe servere vechi detinute de companie si operate de departamentul IT intern. A devenit din ce in ce mai evident ca aceasta arhitectura de servere existenta nu poate asigura rapiditatea sau scalabilitatea necesara companiei pentru a-si indeplini obiectivele de dezvoltare. Protocoalele de redundanta erau inadecvate, iar reparatiile, actualizarile si upgrade-urile sistemelor existente durau prea mult, epuizand o multitudine de resurse.

La un moment dat unul dintre serverele companiei a ramas fara RAM. A fost nevoie de doua zile pentru ca furnizorul sa faca upgrade la server, timp in care toate aplicatiile interne nu au mai functionat, lasand clientii in imposibilitatea de a-si accesa fisele medicale sau de a face programari, ducand efectiv la blocarea operatiunilor. In urma acestui incident, echipa de management a luat decizia de a reconstrui complet infrastructura IT, pornind in cautarea unui partener de incredere, specializat, care sa le poata oferi o solutie de infrastructura de cloud flexibila si cost eficient, fara sa perturbe operatiunile comerciale in curs de desfasurare.

Solutia noastra

In momentul prezentarii ofertei, M247 a tinut cont de faptul ca echipa de conducere se astepta la o solutie unica, personalizata, care sa reflecte dimensiunea si complexitatea operatiunilor desfasurate de companie. De aceea, am venit cu propunerea de a crea un cloud privat personalizat, migrand sectiuni vitale ale infrastructurii IT catre o platforma VMware virtualizata. Aceasta optiune ar separa serviciile IT extrem de importante pentru companie de serverele fizice, sporind redundanta si scalabilitatea, asigurand in acelasi timp o mai buna securitate si confidentialitate decat o poate face un asa-numit serviciu public de tip cloud.

Pe scurt, un cloud privat reprezinta o retea separata de tip cloud utilizata de un singur client. Spre deosebire de solutiile publice de tip cloud, aceasta ofera conexiuni complet private si resurse pentru  un singur client, ceea ce inseamna ca poate fi construita pentru a oferi niveluri mai ridicate de control si aparare, precum si o mai buna conformare cu reglementarile in vigoare, dar si performante sporite. Daca platformele de tip cloud public tind sa fie produse prestabilite, solutiile de cloud privat sunt extrem de personalizabile si pot fi adaptate la nevoile specifice ale unei singure companii. Popularitatea solutiilor private de infrastructura cloud a crescut foarte mult in ultimii ani la nivel mondial, inclusiv in Romania, unde M247 a avut deja privilegiul de a colabora cu mai multe organizatii importante.

Parteneriatul cu M247 a inceput in momentul in care am realizat ca avem nevoie de sprijin extern pentru a ne sustine operatiunile si pentru a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor finali. Inainte de aceasta colaborare, am avut dificultati in a reusi sa adaptam sistemele folosite la cerintele in schimbare ale pietei, dar acum aceasta face parte din trecut, deoarece solutia implementata ofera scalabilitate excelenta. Acum dispunem de o solutie eficienta de care suntem foarte multumiti si suntem incantati ca putem colabora in continuare cu echipa M247.

Implementarea

Clientul nostru a investit permanent in solutii IT de-a lungul anilor.  Aceasta a inclus achizitionarea recenta a mai multor servere in incercarea de a creste capacitatea, inainte ca dezvoltarea ulterioara sa impinga compania intr-o directie diferita. De asemenea, a avut loc o investitie intr-un sistem CRM sofisticat care reprezinta o solutie centralizata de administrare a volumului foarte mare de date ale pacientilor si a celor operationale care erau generate si precesate zilnic. Sistemul CRM a contribuit la reogarnizarea datelor pe categorii relevante si procese simplificate, economisind timp pentru o serie de activitati de baza.

Astfel ca era important ca migrarea catre cloud-ul privat, efectuata de M247, sa protejeze aceste investitii si sa nu perturbe sub nicio forma procesele actuale. Prin urmare, am reusit sa integram serverele proprii ale companiei in solutia de tip cloud privat, oferind scalabilitate maxima, performanta optimizata si o eficienta sporita a resurselor fara nevoia de a renunta la hardware-ul deja existent. Pentru o confidentialitate a datelor crescuta, au fost aplicate doua niveluri de securitate, care au reusit sa formeze un mediu sigur, controlat, fara posibilitatea unei amenintari externe.

Operatiunea

In toate proiectele de migrare, echipele M247 urmeaza de fiecare data o metodologie sigura, care se bazeaza pe intelegerea principalelor provocari cu care se confrunta clientul, stabilind apoi un cadru tehnic pentru abordarea acestora, ceea ce asigura o tranzitie stabila si sigura cu intreruperi minime ale operatiunilor, pentru ca dupa implementarea proiectului clientul sa beneficieze de suport permanent pentru maximizarea rentabilitatii investitiei (ROI).

Pentru inceput, aceasta presupune realizarea unei evaluari minutioase a tuturor aplicatiilor si serverelor existente, inclusiv identificarea dependentelor si analizarea configuratiilor. Acest lucru ne ofera baza de cunostinte de care avem nevoie pentru planificarea si realizarea migrarii efective iar, dupa aceea, are loc doar o ajustare usoara a resurselor pentru optimizarea performantei.

Rezultatul

Cloud-ul privat pe care l-am construit a oferit companiei scalabilitatea de care avea nevoie pentru a-si sustine dezvoltarea, care era amenintata de lipsa flexibilitatii arhitecturii serverelor sale de generatie veche. Infrastructura consolidata la nivelul intregii companii, plus alocarea dinamica a resurselor VM, inseamna ca clientul nostru poate acum mai mult ca niciodata sa optimizeze experienta clientilor sai de-a lungul intregii sale activitati. De asemenea, este mereu pregatit sa raspunda cerintelor in schimbare ale pietei, stimuland in acelasi timp o crestere a eficientei si a performantelor tuturor sistemelor sale IT.

Solutia hibrida personalizata pe care am construit-o ofera cele mai ridicate niveluri de redundanta si securitate atat pentru componentele fizice, cat si pentru cele virtuale. M247 continua sa asigure suport companiei 24/7, oferind un timp de raspuns garantat de 15 minute pentru toate tichetele deschise, alaturi de o comunicare transparenta si de un angajament continuu de a oferi cele mai eficiente solutii.

Beneficii Majore

  • Infrastructura consolidata si rapiditate sporita
  • Mediu extrem de scalabil
  • Performanta optimizata a sistemelor
  • Fara perturbari pentru utilizatorii finali in timpul migrarii
  • Alocarea dinamica a resurselor VM
  • Standard de securitate ISO 27001 si redundanta superioara
  • Suport 24/7
  • 15 minute timp de raspuns garantat prin SLA pentru fiecare bilet deschis

Testimonial

Parteneriatul cu M247 a inceput in momentul in care am realizat ca avem nevoie de sprijin extern pentru a ne sustine operatiunile si pentru a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor finali. Inainte de aceasta colaborare, am avut dificultati in a reusi sa adaptam sistemele folosite la cerintele in schimbare ale pietei, dar acum aceasta face parte din trecut, deoarece solutia implementata ofera scalabilitate excelenta. Acum dispunem de o solutie eficienta de care suntem foarte multumiti si suntem incantati ca putem colabora in continuare cu echipa M247.