Servere dedicate pentru startup

Hosting pentru startup-uri: VPS, Servere Dedicate, Cloud

Un startup necesita prezenta online, in orice domeniu s-ar dezvolta compania, iar serviciile de hosting, precum VPS, servere dedicate sau Cloud, pot fi indispensabile functionarii acestuia. Statusul de startup este temporar, pentru ca aspiratiile acestui tip de business sunt sa aiba un impact mare in piata si sa se extinda la nivel global.

Provocarile unui startup privind gazduirea operatiunilor IT

Succesul unui startup poate aduce profituri mari. Insa in perioada de dezvoltare acesta nu genereaza venituri, din contra, face eforturi mari sa obtina investitii. In consecinta, un startup are nevoie de o solutie de hosting cu costuri reduse. Iar gazduirea datelor sau echipamentului IT intr-un data center extern poate fi varianta cea mai avantajoasa, daca centrul ales ofera solutii personalizate pentru startup.

De cele mai multe ori, fondatorul unui startup este expert intr-un domeniu, iar pentru pasii si strategiile care sustin dezvoltarea ideii sale este nevoie de ajutor specializat. Asadar, un centru de date extern, cu specialisti in infrastructura IT si solutii de hosting, poate reprezenta o baza solida in sustinerea dezvoltarii produsului sau serviciului online. In special cand furnizorul ofera servicii de hosting complete, cu suport tehnic 24/7/365 si raspuns rapid pentru sesizari.

Desi o companie startup desfasoara un proces mai lung de dezvoltare a unui produs sau serviciu inovator, din momentul lansarii, acesta poate avea o expansiune foarte rapida. Este important ca solutia de hosting aleasa sa ofere flexibilitate si sa fie sustinuta de conectivitate fara compromis. Un furnizor de tip data center cu infrastructura IT si retea de internet la nivel global poate oferi unui startup beneficiul cel mai important, scalabilitate.

Solutii de gazduire pentru startup-uri si beneficiile

Fiecare startup online are cerinte de hosting diferite, de aceea aveti nevoie de o intelegere clara a nevoilor actuale si viitoare ale business-ului. Ulterior, informati-va foarte bine despre solutiile disponibile pentru gazduirea operatiunilor IT. Incepeți acum cu o scurtă descriere a recomandarilor M247:

Virtual Private Server (VPS)

VPS este un server privat virtualizat, o masina virtuala, completa, cu propriul sistem de operare si aplicatiile necesare. Are resursele hardware alocate doar pentru acesta si este gazduit pe un server dedicat fizic. Serverul dedicat fizic poate gazdui unul sau mai multe VPS-uri. Poti incepe cu un VPS deoarece:

  • Ofera costuri lunare previzibile, oferindu-ti posibilitatea de a face economii;
  • Beneficiezi de un nivel bun de securitate, furnizorul fiind responsabil pentru acesta;
  • Detii control complet asupra sistemului de operare;
  • Poate fi personalizat si configurat conform nevoilor tale.

Dar sa ai in vedere un plan de trecere la un alt serviciu de hosting atunci cand business-ul tau se dezvolta si ai nevoie de flexibilitate si eficienta mai mare de la solutia aleasa. Pentru ca serviciul VPS are resurse limitate.

Servere dedicate

O solutie de tip server dedicat ofera control complet asupra performantelor serverului, pentru ca resursele acestuia nu sunt impartite cu nimeni. Acest serviciu vine de regula cu doua optiuni, servere dedicate administrate sau o versiune neadministrata, care este mai ieftina, dar ai nevoie de expertiza tehnica. Alege solutia servere dedicate cand:

  • Doresti ca business-ul tau online sa ofere tot timpul o experienta excelenta de navigare;
  • Operatiunile tale IT necesita spatiu de stocare mare si securitate controlata foarte bine;
  • Volumul de date stocate sau traficul sunt constante.

Asigura-te ca estimezi crect cerintele de gazduire, deoarece nu doresti sa platesti resurse care nu vor fi folosite in intregime.

Cloud

Cloud este un serviciu de gazduire care ofera o masina virtuala bazată pe o retea de servere fizice, cu resurse impartite intre ele. Este potrivit pentru un startup online in orice etapa de dezvoltare. Mai mult de atat, este o optiune recomandata deoarece:

  • Nu ai nevoie de o planificare de capacitate si investitii in infrastructura IT;
  • Esti tarifat pentru resursele utilizate, fiind astfel un serviciu accesibil;
  • Resursele alocate pot scala instant, in functie de nevoile tale.

Solutia Cloud ofera mai multe tipuri de platforme, ai nevoie de mai multe informatii pentru a alege o varianta potrivita startup-ului pe care il dezvolti, cu resurse personalizate.

Scopul M247

Scopul M247 este acela de a oferi unui business de tip startup cele mai bune solutii de gazduire, cu eficienta in costuri, securitate si performanta. Contacteaza-ne, vrem sa stim cum iti putem ajuta business-ul online sa se dezvolte!