Google va lansa propriul smartphone

Google este prezent pe piata de smartphone-uri prin linia Nexus inca din 2010. Insa, telefoanele Nexus sunt produse de altii, ca de exemplu, ultimele versiuni Nexus 5X si Nexus 6P au fost fabricate de Huawei si LG.

Potrivit The Telegraph, Google planuieste sa lanseze un telefon propriu creat integral de ei, fara sa fie nevoie sa mai apeleze la alti producatori hardware. Aceasta decizie le va permite celor de la Google sa controleze in totalitate designul, fabricarea si software-ul de pe telefon. Nu se stie inca daca noul telefon va fi lansat sub brandul Nexus sau va fi de sine statator. In orice caz, se pare ca smartphone-ul va apare pe piata pana la finalul acestui an.

Mai mult ca sigur, prin aceasta lansare, Google isi doreste sa se pozitioneze pe piata ca principalul competitor Apple, care produce de unul singur hardware-ul si software-ul pentru iPhone. De asemenea, odata ce Google va putea sa produca telefoane de la zero, actualizarile pentru Android vor fi lansate mult mai repede decat pe orice alt device cu acelasi sistem de operare.

Desi Sundar Pichai, CEO Google, nu a comentat pe baza acestei stiri, acesta a afirmat luna trecuta ca Google va depune si mai multe eforturi pentru a investi in linia Nexus. Totodata, Pichai a spus ca “planul este sa continuam sa colaboram cu producatorii nostri de hardware”.