De ce sa alegi un server dedicat?

Nu stii daca ai nevoie de un server dedicat pentru site-ul tau? Sau de ce sa optezi pentru o astfel de solutie? Acest articol te va ajuta sa intelegi cand si de ce ar trebui sa alegi o solutie de servere dedicate.

Mai intai, trebuie sa stii ca un server dedicat este solutia perfecta daca ai un site (sau mai multe) care consuma memorie, are trafic mult si necesita un spatiu de stocare mare.

Ce este mai exact un server dedicat? Acesta este un echipament hardware pe care il poti inchiria in intregime, avand astfel posibilitatea de a beneficia de intreaga performanta a serverului. Insa, acel server este proprietatea companiei de hosting la care tu apelezi. Si, de obicei, acel server va fi amplasat intr-un Data Center neutru. Cel mai mare avantaj, credem noi, al inchirierii unui server dedicat este controlul absolut pe care il ai asupra lui, adica poti instala orice software doresti sau opta pentru orice alt serviciu care sa vina in completarea acestei solutii.

Asadar, iata mai jos care sunt motivele pentru care ar trebui sa alegi o solutie de servere dedicate.

Performanta. Serverele dedicate sunt cu mult mai performante decat orice alta solutie de hosting, mai ales datorita componentelor de ultima generatie care stau la baza lor. Datorita acestor caracteristici, site-ul tau se va incarca rapid, chiar si daca exista o crestere brusca a traficului.

Flexibilitate. Poti avea control deplin asupra sistemului de operare al serverului sau poti opta pentru ca serverul sa fie adminstrat si monitorizat de echipa companiei de hosting aleasa. Prin urmare, poti alege o anumita versiune de PHP sau de MySQL, iti poti configura serverul cum vrei sau poti instala orice software doresti.

Scalabilitate. Serverele dedicate, spre deosebire de cele shared, pot fi modificate oricand, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a face modificari la hard disk, procesor sau RAM. De asemenea, poti schimba oricand aplicatiile sau sistemul de operare.

Securitate. Solutia de servere dedicate iti asigura o securitate maxima. Esti singurul care beneficiaza de toate resursele de pe server, primesti actualizari frecvente ale sistemului de operare si patch-uri de securitate.

Daca performanta maxima a hardware-ului, controlul absolut si securitatea sporita sunt caracteristici importante pentru tine si site-ul tau, atunci serverul dedicat este solutia de care ai nevoie.

M247 iti ofera o solutie de servere dedicate (atat cu trafic premium si necontorizat, cat si cu trafic 10 GB), avand posibilitatea de a actualiza sau modifica aceste echipamente oricand doresti. Mai mult, aceste servere vor fi amplasate in Data Center-ul M247 din Bucuresti, un centru neutru de colocare de ultima generatie, cu o conectivitate la internet de peste 1 Tbits, acces securizat, surse redundante de energie electrica si sistem de detectie (VESDA) a incendiilor.