Avantajele unor servicii de colocare intr-un Data Center neutru

V-ati intrebat vreodata ce inseamna colocarea intr-un Data Center neutru? Un Data Center neutru va permite sa alegeti furnizorul de internet dorit. Astfel ca, o companie sau o persoana fizica isi poate inchiria un spatiu de depozitare (rack) destinat serverelor si echipamentelor de comunicatii intr-un asemenea spatiu neutru de date.

Cele mai importante avantaje ale serviciilor de colocare sunt:

1) Conectivitatea. O diversitate din punct de vedere al conectivitatii inseamna posibilitatea de a va alege furnizorii de internet preferati. Prezenta infrastructurii fizice in Data Center-ele neutre a unui numar cat mai mare de furnizori de servicii internet are ca scop facilitarea accesului la retelele acestora.

2) Costurile. Proiectarea si mentenanta unui Data Center inseamna investitii semnificative si costuri foarte mari. Companiile care ofera servicii de colocare au facut deja aceste investitii, astfel incat echipamentele voastre sa fie in siguranta cu eforturi financiare minime. Anumite Data Centere neutre taxeaza doar instalarea legaturilor de cross-connect, ceea ce inseamna ca sunteti scutiti de cheltuielile lunare.

3) Redundanta electrica. Pentru a se asigura continuitatea in alimentarea cu energie electrica si pentru a se impiedica pierderea datelor, intr-un Data Center sunt instalate UPS-uri si grupuri electrogene, fiind asigurate conditii pentru alimentarea redundanta cu energie electrica.

Este foarte important ca un Data Center sa fie conectat la cel putin doua statii de alimentare ale furnizorului de energie electrica, dar si sa asigure un personal extrem de eficient si echipamente de cea mai inalta calitate.

4) Conditiile climatice. Asigurarea unei temperaturi si a unei umididati optime cu ajutorul echipamentelor redundante de racire de ultima generatie si a fluxurilor de aer. Temperatura optima intr-un Data Center este de aproximativ 22ºC, iar umiditatea optima este cuprinsa intre 40% – 55%.

5) Securitatea. Pentru a mentine siguranta echipamentelor, un Data Center este proiectat si instalat conform standardelor tehnice specifice. De asemenea, sunt implementate urmatoarele masuri: monitorizare video, posibilitatea de a seta un PIN pentru fiecare rack, sisteme avansate de detectare a fumului si proceduri de autorizare si acces in cladire.

6) Uptime. Se asigura un uptime ridicat prin alimentarea redundanta cu energie electrica, retele de internet stabile, echipamente testate care apoi sunt configurate si instalate de catre tehnicieni calificati.

Data Center-ul din Bucuresti de ultima generatie Tier III, detinut in intregime de M247, se incadreaza tuturor cerintelor de mai sus, cu posibilitatea de a combina orice produs si serviciu pentru a va putea oferi o solutie personalizata si eficienta.

Asadar, nu ezitati sa ne contactati pentru a afla mai multe despre centrul nostru neutru de date sau chiar pentru a programa un tur al Data Center-ului nostru.