colocation

5 Caracteristici ale Unui Centru de Colocare cu Servicii Complete

Serviciile de colocare sunt ideale pentru companiile care doresc sa aiba propriile sisteme hardware si software gazduite partial sau in totalitate intr-un data center cu internet.

Desi pot fi considerate simple servicii furnizate de orice data center, acestea sunt de fapt solutii care pot contribui major la performanta unui business. Iar ceea ce poate parea o diferenta minora intre furnizori, poate avea un impact major asupra productivitatii business-ului.

Un centru de colocare cu servicii complete

Caracteristici precum uptime maxim si securitate fizica si virtuala sunt cruciale pentru un data center. Insa un pachet complet de servicii, oferit de un furnizor de servicii de colocare, acopera si urmatoarele elemente:

Cost

Multi furnizori va pot atrage cu un pret de colocare avantajos, insa va pot adauga ulterior costuri pentru servicii adiacente. Verificati serviciile pe care vi le includ in oferta, astfel incat sa beneficiati de solutiile dorite in pretul total stabilit initial.

Un furnizor de solutii complete de colocare va pune la dispozitie clientilor sai nu numai spatiul pentru depozitarea infrastructurii IT si conectarea la energie electrica, ci si sistemele de siguranta, sistemele redundante de energie si racire. Mai mult de atat, acest furnizor va gestiona facilitatile oferite si le va livra clientului conform SLA-ului agreat intre parti. Prin SLA, furnizorul este sanctionat in situatia in care nu respecta aspectele stabilite pentru serviciile oferite.

Flexibilitate

Firmele au dimensiuni si nevoi diferite in ceea ce priveste echipamentul si serviciile de tip data center. Furnizorul ales trebuie sa inteleaga specificul business-ului tau, modul de administrare al departamentului IT, tipul de date detinut si aplicatiile folosite, inclusiv nevoile de securitate.

Prin urmare, acesta va asigura conditiile necesare din faza de colocare a echipamentului si in etapele de dezvoltare a infrastructurii sau de schimbare a conditiilor de afaceri. Poti opta pentru o migrare treptata sau te poti asigura ca in cazul dezvoltarii afacerii, data center-ul iti ofera in timp util spatiul si resursele necesare unei functionari performante. In plus, un furnizor care are ca prioritate sa se dezvolte continuu va sustine foarte usor dezvoltarea infrastructurii IT a clientilor sai.

Suport

Cu siguranta iti vei dori ca echipamentul tau sa fie organizat rapid si eficient in centrul de colocare ales. Iar furnizorul fie sa asiste si sa faciliteze acest proces, fie chiar sa-l gestioneze in intregime in locul echipei tale.

De asemenea, disponibilitatea 24/7 si raspunsul rapid pentru suport tehnic a echipei centrului de colocare ales este un diferentiator important in industria data centerelor. Pentru prevenirea sau rezolvarea anumitor probleme, atunci cand personalul tau nu este in data center, echipa de suport poate sa intervina in orice moment.

Experienta

Un data center cu o gama integrala de servicii necesita personal calificat si practici standardizate. Administrarea acestuia este o activitate complexa deoarece implica mai multe domenii, precum securitatea, retelele, echipamentele fizice, distributia energiei electrice etc. Asadar, asigura-te ca furnizorul dispune de o echipa completa si experimentata.

Mai mult de atat, vei beneficia de asistenta calificata atunci cand vei avea nevoie. Pentru ca inginerii foarte bine instruiti in administrarea data center-ului iti vor oferi servicii prompte si de incredere.

Verifica, totodata, ca data center-ul ales functioneaza dupa standardele in domeniu. Pentru ca standardizarea conduce la rezultate foarte bune, atat pentru furnizor, cat si pentru clientii care aleg oferta de colocare.

Proximitate

Probabil ca stii deja ca alegerea unui centru de colocare in apropierea companiei tale este avantajoasa pentru accesul personalului la echipament in timp util. Insa, mai este un aspect prin care proximitatea aduce o contributie majora in performanta infrastructurii tale IT – latimea de banda scalabila.

Latimea de banda este importanta pentru performanta aplicatiilor, cu atat mai mult in cazul transferurilor de volume mari de date. Iar colocarea serverului intr-un centru apropiat companiei ofera posibilitatea de a beneficia de viteze mari de internet prin conexiuni directe.

Unde gasesti servicii de colocare complete?

Iti doresti stabilitate, eficienta si flexibilitate de la furnizorul ales? Verifica inainte ce beneficii iti poate oferi acesta si cum poate oferta de colocare a acestuia sa sustina si sa sporeasca performanta companiei tale.

M247, furnizorul complet de servicii de conectivitate si infrastructura de internet, te poate ajuta in primul rand cu informatii si sugestii. Iar pentru serviciul de colocare server afla ce-ti poate oferi:

  • Costuri reduse in ceea ce priveste infrastructura si capacitatea retelei.
    M247 ofera spatiul, securitatea, energia electrica si climatul necesare serverului, precum si servicii de retea, ca adrese IP, conectivitate la Internet si servicii de remote hands, care permit clientilor sa desfasoare o gama larga de actiuni de la distanta.
  • Flexibilitate pentru a adauga sau elimina instant caracteristicile de care ai sau nu nevoie, spatii adaptate pentru infrastructura si nevoile clientului.
  • Echipa de specialisti M247 ofera suport tehnic 24/7/365, fiind sustinuta de SLA-uri fara precedent, asa cum e cel de 5 ore pentru fibra si o disponibilitate a retelei de 99.95%. Cu astfel de caracteristici, nu este de mirare ca nivelul de satisfactie al clientilor este de 98%.
  • Reteaua globala M247 ofera cele mai inalte niveluri de rezistenta, capacitati mari de trafic si cea mai mica latenta a rutei. Cu prezenta pe 3 continente, in peste 20 de orase, echipamentele si tehnologiile de ultima generatie iti vor oferi mai multa stabilitate si conectivitate, 24/7.

Colocarea este un serviciu de gazduire a infrastructurii IT a unei companii care iti poate aduce beneficii in functie de gama serviciilor si sistemelor de care dispune furnizorul ales. Fa alegerea potrivita afacerii tale, contacteaza M247!