• Aparitii in Presa

Metronet (UK) achizitioneaza M247 cu 47.5 de milioane de lire sterline pentru a crea o platforma nationala de telecomunicatii

Metronet (UK), furnizorul de servicii de telecomunicatii cu cea mai rapida dezvoltare din Marea Britanie, sustinut de compania cu capital privat Livingbridge, achizitioneaza M247, una dintre cele mai importante companii de web hosting si infrastructura de internet din Europa, cu 47.5 milioane de lire sterline.

In urma achizitionarii M247, Metronet (UK) va avea posibilitatea de a oferi un portofoliu combinat si complex de servicii de conectivitate si continut online, inclusiv servicii de comunicatii wireless, precum si solutii de colocare in data center-ele din Marea Britanie si Europa.

Livingbridge a decis sa investeasca in Metronet (UK) in iunie 2014 ca parte a unei achizitii secundare a companiei in valoare de 45 milioane de lire sterline, iar achizitionarea M247 face parte dintr-o strategie bine orientata de achizitii si investitii avand scopul de a dezvolta o platforma care sa inoveze spatiul de conectivitate cu numele de "ultimul kilometru" de control, marind viteza conectivitatii catre utilizatorul final, dar si o retea puternica de telecomunicatii care cuprinde mare parte din Europa. Cele doua companii vor genera un profit EBITDA combinat in valoare de peste 12 milioane de lire sterline, avand aprox. 200 de angajati si 3 data centere.

Infiintata in 2003, Metronet (UK) detine cea mai avansata retea ISP hibrida din Marea Britanie si, datorita unei game variate de tehnologii wireless si prin cablu, poate oferi solutii de conectivitate atat corporatiilor cat si IMM-urilor care, de cele mai multe ori, pot fi implementate de cinci ori mai rapid decat serviciile traditionale bazate pe fibra si cupru.

Compania are in prezent 150 de angajati in cele doua sedii din Manchester si are in portofoliu 2.500 de companii, inclusiv Intu, Sofology si ao.com, avand o cifra de afaceri de 21.5 milioane de lire sterline in anul financiar 2016.

M247 a fost infiintata in 2000 de catre Jonathan Buckle si Chris Byrd, fiind initial o companie de web hosting inainte ca David Buckle, tatal lui Jonathan Buckle, sa decida sa investeasca in afacere achizitionand o alta companie de web hosting denumita Open Hosting. Mai tarziu, Open Hosting a fost integrata in compania deja existenta a lui Jonathan Buckle si Chris Byrd care, in 2003, a fost redenumita M247.

In prezent, M247 ofera o gama variata de solutii ITC, inclusiv web hosting, securitatea datelor si a retelei, dar si suport tehnic 24/365. Compania are sedii in Manchester, Marea Britanie si Bucuresti, Romania, avand in portofoliul de clienti companii ca On the Beach si Warburtons.

Matthew Caffrey, Partener Livingbridge, a afirmat:

"Acesta este un pas fantastic pentru Metronet (UK), deoarece continua expansiunea companiei in Marea Britanie si pe intreg teritoriul Europei. Aceasta achizitie reprezinta inceputul unei calatori care are menirea de a construi un furnizor international complet de servicii de internet si gazduire web, si suntem incantati ca M247 va face parte din acest proces. Metronet (UK) continua sa caute in mod activ oportunitati similare de achizitie, de aceea suntem nerabdatori sa vedem cum va evolua pe viitor compania."

Lee Perkins, Director Executiv Metronet (UK), a afirmat:

"M247 este o companie excelenta care ne ofera oportunitatea de a ne dezvolta si a atinge orizonturi si mai largi, precum si expertiza si infrastructura necesara pentru a oferi solutii complete clientilor nostri. Pe langa alte achizitii ale unor companii similare M247, investim semnificativ in sistemele si personalul nostru cu scopul de a facilita o integrare cat mai usoara pentru clientii nostri, dar si pentru a sprijini o ulterioara crestere organica."

David Buckle, Director General M247, a afirmat:

"Cunoastem echipa Metronet (UK) de foarte mult timp si suntem de parere ca acestia reprezinta o alegere perfecta pentru compania noastra. Credem ca acestia sunt familia ideala pentru M247, de aceea suntem extrem de incantati in legatura cu ce inseamna acest pas pentru viitorul ambelor companii."

Centre Colocare

Centre de date ecologice si tehnologii de ultima generatie.

Data Centers
Suport Tehnic

24x7 via suport@m247.ro
sau 031 080 0700

Tech Support
Opinii Clienti

“M247 este partenerul de care aveam nevoie pentru dezvoltarea unui proiect ambitios. Aici am gasit o infrastructura moderna si performanta dublata de o echipa de tineri profesionisti si ambitiosi, dedicati clientilor 24/24h. Recomand cu caldura M247 tuturor celor care cauta solutii inovative la preturi absolut rezonabile.”

- Hostmama.ro


“Acum un an am instalat 5 locatii cu serviciile M247 Internet Business care au avut 0 downtime pana acum. Recomand cu placere. ”

— Mircea Ionescu


“Gazduire cum n-am gasit nicaieri. 10+ pentru serviciile oferite de M247!”

— Teniescu.ro


“Am luat gazduire doar pentru o luna, ca si o verificare, pe cel mai mic plan tarifar, 1 euro.Din ce am observat de cca. o saptamana, merita. Si sper pe mai tarziu sa imi pot mentine aceasta prima impresie excelenta.Php_memory limit de 1024M, asa ceva nu am mai vazut la nici un hoster, cu atat mai putin pe cel mai scazut plan tarifar. Majoritatea ofera cu greu si 250M. Probabil pt multi asta n-o fi o mare scofala insa pt unii cu siguranta este. Si mai au inca destule ce ar merita amintite, puteti intreba ce anume va intereseaza prin tichet rapid la ei pe site, stiu ca vor raspunde prompt. Mie mi-au raspuns si noaptea, in conditiile in care de la altii am primit raspuns si dupa 2 zile pentru diferite aspecte la care am cerut lamuriri.”

— Costa


“Am un cont de reseller unde gazduiesc 48 de site-uri folosind magento iar totul functioneaza impecabil.”

— Stefanescu Dumitru